VDH Kringgroep West-Brabant

Sinds juni 1965

Koppelwedstrijd 18 oktober 2015 in Etten-Leur

Geplaatst door Henk Feunekes

Vandaag werd er een koppelwedstrijd georganiseerd bij kringgroep Etten-Leur.
Van onze vereniging deden Carl en Emmy mee, Carl met Purdy op afdeling B, Emmy met Asha op afdeling A.

Ondanks dat de veldcondities niet helemaal optimaal waren deed Asha goed haar best en mocht ze 91 punten op A laten noteren.
Carl kreeg van keurmeester Ton van Oirschot wat aandachtpuntjes mee, maar hield met zijn Purdy toch nog 86 punten over op B.
Totaal behaalden Carl en Emmy 177 punten, hetgeen goed was voor een nette 8e plaats.
Namens alle aanwezige supporters van onze vereniging van harte gefeliciteerd!

PAK/BKK 2015 in Oosterhout

Geplaatst door Wilma Breiding

Oosterhout, 12 april 2015

Vandaag is het weer zover, het jaarlijkse Proviciaal Africhtings Kampioenschap van Noord-Brabant en het Brabantse Kringgroepen Kampioenschap.

Van onze club hebben ingeschreven Carl met Purdy en Ton met Opal.

Ton mag met Opal al vroeg aan de bak voor het appel en waarschijnlijk was Opal nog niet helemaal wakker op deze vroege morgen want ze was er niet helemaal bij. De oefeningen waren wel in orde maar toen ze ook besloot om maar niet te springen bij de haag hielden ze samen niet veel punten over (71).

Daarna moesten ze aantreden op afdeling C en daar startte ze goed door ouderwets super de verstekken te revieren, maar bij het aanrevieren in verstek 6 kwam ze er zelfstandig uit, maar verder pakte ze het weer goed op. Helaas kreeg ze aan het eind toch weer wat moeite met lossen. Maar toch hielden ze nog mooie punten over (82).
Begin van de middag moesten ze gaan speuren. Aangekomen bij de speurweide werd er eerst weer geloot nr 4.
Het was een flink stukje lopen naar het spoor maar dat hoort erbij.
Als toeschouwer was het moeilijk om te zien hoe het speuren ging maar het zag er op z’n Opals uit in een rap tempo. Haar hoeken waren super en de voorwerpen ging ze ook super bij af. Dit resulteerde in super goeie punten (96).

Carl mocht als eerste van start bij het speuren. Ook bij hun ging het speuren goed alleen bij de laatste hoek was ze ff het spoor bijster maar ze hielden toch een mooi punten aantal over (88).
Daarna was het lang wachten voor ze weer aan de beurt waren.
Maar tegen drieën was het zover en mochten ze gaan beginnen aan het appel
Het appel zag er netjes uit en had wat kleine foutjes maar resulteerde in mooie punten (90).
Daarna was het manwerk aan de beurt.
Helaas ging het revieren niet helemaal zoals het moest en sloeg ze wat over. Verder zag het er allemaal netjes uit, ze beet goed alleen was de bewaking bij alle oefeningen wat minder dan gewoonlijk. Maar toch hielden ze nog mooie punten over (81).
Samen hebben de mannen toch een verdiende 3de plaats weten te behalen als kringgroep en dat vind ik toch een super prestatie die beide mannen hebben behaald.
Einduitslag:
Carl met Purdy: 88, 90, 81 totaal 259 individueel een 10de plaats
Ton met Opal: 96, 71, 82 totaal 249 individueel een 14de plaats

Mannen gefeliciteerd met jullie resultaten, ik ben trots op jullie.

Wilma

P.S. Namens Ton en Carl iedereen bedankt voor de aanwezige support!

Koppelwedstrijd Etten-Leur

Geplaatst door Wilma Breiding op 18-10-2014

Vandaag 18 oktober 2014 was er op Etten Leur een koppelwedstrijd waarbij we met 2 teams werden vertegenwoordigd:
Team 1: Carl met Purdy en Ton met Max
Team 2: Barbara met Junky en Ton met Opal
Van onze club mocht Barbara het spits afbijten op afdeling B en begon super maar helaas had Junky geen zin om te springen en vooruit sturen en ze verloren daar heel veel punten uiteindelijk hielden ze 76 punten over.
Daarna mocht Carl op afdeling B en ook dat zag er heel goed uit en ondanks wat kleine foutjes kon er 91 punten worden bijgeschreven in z’n boekje.
Toen afdeling C Ton mocht als eerste met Max aantreden. Het revieren was heel netjes maar in het verstek ging het mis doordat hij eruit kwam daarna ging het lossen ook heel moeizaam z’n beten waren goed maar niet voldoende en helaas werden het maar 61 punten.
Daarna mocht hij met Opal de afsluiter van de dag zijn. Ook bij haar was het revieren super maar bij het aanrevieren in het verstek kwam ze bij het inlopen van Ton zelfstandig aan de voet, daarna kwamen er nog wat kleine foutjes maar ze hielden toch nog 84 punten over.
Het eindresultaat van een heel gezellige dag waarbij helaas weinig supporters onze leden kwamen aanmoedigen is: Team 1 met een 9e plaats en team 2 met een 7e plaats.
Jongens en meisje jullie zijn toppers

Wilma Breiding

®VDH Kringgroep West-Brabant
®Merode WebDesign
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram